Ärjänselkä

Kesä

Talvi

Järvi

Onki

Pilkki

Viehe

Ahven

Hauki

Kuha

Taimen

Ärjänselällä vaeltavat muikkuparvet lihottavat niiden kintereillä saalistavia petokaloja. Lahtivesillä on runsaasti haukia ja selällä hiekkapenkkojen tuntumassa viihtyvät kuhat, ahvenet ja taimenet.

Hauki ja kuha

Mainittavampia hauen ottipaikkoja löytyy Ärjäselän reunoilta.  Vuottoniemen karikot, Myllylahti, Ärjän ja Lapinniemen väliset montut, Selkäniemen matalikon kärki, Pehkolanlahden saarten kupeet ja varsinkin Neuvosenniemen eteläreuna ovat jääneet uistelijoiden mieleen. Myös selän molemmissa päissä olevat salmet kuten esimerkiksi Kaivanto keräävät runsaan ravinnon ääreen haukia ja kuhia.  Hyviä kuhavesiä löytyyy esimerkiksi Vuottolahdesta.

 

Ahven

Keskellä syvää selkää pinnalle pistävät Lilleperin matalikot ovat Ärjäselän kuuluisimmat ahvenpaikat. Lilleperissä pilkitään talvella  ja ongitaan kesällä pohjaongella selkäahvenia. Pohjaongintaa kannatta kokeilla karien kupeista ja hiekkapenkkojen mutkista. Suositut pilkkialueet kiertävät aavaa sijaiten Vuottolahdessa, Käkilahdessa, Koutalahdessa, Pehkolanlahdessa, Martinlahden suussa ja Kuivalammella.

 

Taimen ja järvilohi

Ärjän penkka on Oulujärven tunnetuimpia taimenen kalastuspaikkoja. Suosituin uistelualue on saaren pohjoispuoli, mutta uistelijan kannattaa seurata tuulia ja kiertää saarta. Ärjää huomattavasti pitempi hiekkapenkka on Manamansalon ja Soiluanniemen kupeella.

Luvat

Viehekalastuslupa on henkilökohtainen ja se kattaa koko Oulujärven pois lukien Säräisniemen ja Niskan osakaskuntien vesialueet (merkitty karttaan). Luvassa on 10 vavan  rajoitus ja kuhankalastuksessa 5 kuhan vuorokausikiintiö / venekunta!

Kuhan alamitta 45 cm (Lapin ELY-keskuksen päätös 42/5713-2016), muut kalalajit kalastusasetuksen mukaisesti.

VIEHELUVAT:
10 €/vrk (24h), 20 €/viikko (7vrk), 30 €/kalenterivuosi.

LUPIEN MYYNTI:
Luvan voi ostaa myös suoraan netistä osoitteesta: www.kalakortti.com

Oulujärven vieheluvan myyjiä:
Shell Kontiomäki, Neste Paltamo, Kleman-rakennus (Paltamo), K-Market Vaala, Seo-Otanmäki, Kahvila Ihme (Jaalanka),Manamansalon leirintäalue (Teeriniemi) ja Ase ja Optiikka Korhonen (Kajaani) .

Säännöt

Luvan voi lunastaa luvanmyyjältä tai maksaa suoraan Oulujärven kalastusalueen tilille FI49 5760 0320 1846 16. Viitetiedoksi Yhtenäislupa vuosi tai viikko. Viikkolupaan tulee lisäksi merkitä haluttu lupajakso, muuten kalastuslupa katsotaan alkavaksi maksuhetkestä.

Kausi

LISÄTIETOJA:
Kalastusalueen puheenjohtaja Tauno Heikura puh. 044-5851205,  tai  Jaakko Muurimäki p. 0440-946557 tai  jaakko@muikkusuomi.fi

Vipuvoimaa EU:lta Euroopan Unioni