Luvat

Kun luvat on kunnossa, kalasto kiittää.

Lupa-asiaa

Kalastonhoitomaksu

Kalastonhoitomaksun maksavat kaikki 18‒69-vuotiaat kalastajat. Poikkeuksena ovat kalastajat, jotka ehtivät täyttää vähintään 65 vuotta 31.12.2023 mennessä. Maksua ei tarvitse suorittaa, jos kalastaa pelkästään pilkillä tai mato-ongella. Kalastonhoitomaksun voi hankkia joko koko vuodeksi 47 eurolla, seitsemäksi vuorokaudeksi 16 eurolla tai vuorokaudeksi 6 eurolla. Lisätietoja kalastonhoitomaksusta täällä.

Koski- ja virkistyskalastuskohteet

Kalastonhoitomaksu ei oikeuta vapakalastukseen kaikilla vesillä. Näitä ovat kohdekohtaisen luvan vaativat erityiskohteet, jotka ovat pääasiassa lohikalaa sisältäviä yksityisiä koskikohteita sekä virkistyskalastuskohteita. Kalastuksen aloittamisen helpottamiseksi olemme keränneet kohdekohtaiset lupatiedot kunkin kohteen sivulle.

Lisäksi viehekalastus on kielletty vaelluskalavesistön koski- ja virta-alueella ilman vedenomistajan tai kalastusoikeuden haltijan lupaa. Kalastusrajoitusalueet löydät täältä.

Nuaskylän osakaskunnan vesialueet

Nuaskylän osakaskunnan vesialueilla vapaa-ajan- ja kotitarvekalastus on sallittu maksutta. Maksutta kalastamisen edellytyksenä on kuitenkin se, että kalastaja täyttää yhteystietolomakkeen. Yhteystietoja käytetään ainoastaan kalastajamäärien seuraamiseen sekä kalastustiedustelujen tekemiseen. Yhteystietolomakkeen pääset täyttämään tästä linkistä.

Pyydyskalastus ja kalastus useammalla kuin yhdellä vavalla

Kaikki pyydyskalastajat ja ravustajat tarvitsevat aina kalastusoikeuden haltijan myöntämän luvan. Samoin tarvitset kalastusoikeuden haltijan myöntämän luvan, mikäli aiot uistella useammalla kuin yhdellä vavalla. Yleensä pyydys- ja uistelulupia myyvät osakaskunnat tai niiden edustajat. LINKKI OSAKASKUNTIEN YHTEYSTIETOIHIN

KUHMON KOSKIEN YHTEISLUPA

YHTEISLUPA Kuhmon koskilleKalastusmatkailijalle räätälöity yhteislupa Kuhmon keskeisille koskille on saatavana 1.4. – 31.8. Yhdellä kalastusluvalla pääsee vapaasti ja kätevästi kiertämään usealla Kuhmon koskikalastuskohteilla. Kalastusmatkailijan yhteislupaa on saatavilla vain kolmen vuorokauden mittaisena ja sen hinta on 75 € / 3 vrk. Kalastusmatkailijan yhteislupa Kuhmon koskille kattaa seuraavat kalastuskohteet: Pajakkakoski, Saarikoski, Iso-Lentuankoski, Pieni-Lentuankoski sekä Änättikoski. (*kartta )  Jokaisessa kalastuskohteessa ovat voimassa kohdekohtaiset ohjeet, säännöt ja yhteystiedot, jotka löytyvät osoitteesta : www.kuhmonkosket.fi   tai  www.kalallakainuussa.fi   YHTEISLUPA ON OSTETTAVISSA HOTELLI KAINUUN NEUVONNASTA (08-6551 711), PÄÄKKÖNE&PIIRAINEN URHEILULIIKKEESTÄ TAI NETISTÄ (em. Kuhmon koskille linkki)

 

 

 

Vipuvoimaa EU:lta Euroopan Unioni