Jalonuoma

Kesä

Talvi

Järvi

Perho

Pilkki

Viehe

Kirjolohi

Suomussalmen Ämmänsaaren vanha koskiuoma muodostaa lampimaisen virkistyskalastuskohteen. Jalonuoma on todellinen lähikalastuskohde, joka sijaitsee aivan hotellin ja kylpylän ikkunoiden alla. Lähellä ovat myös muut taajaman ja Jalonniemen palvelut sekä tori ja leikkipuisto. Jalonniemen Puistomaista etelärantaa seuraa liikuntaesteisille rakennettu pitkä kävely- ja kalastussilta. Itäpäässä uoman yli johtaa kävelysilta. Pohjoisranta on metsää ja jyrkkä penkka on hieman haasteellisempi vaihtoehto. Vastarannalle ei välttämättä tarvitse mennä, sillä pääosin kapean Jalonuoman yli heittää virvelillä ja jopa perho-ongella. Perhokalastuksen opetteluun Jalonuoma on mitä sopivin kohde. Etelärannalla riittää takaheittotilaa ja saaliskalat ovat tavoitettavissa jo kohutullisen lyhyillä heitoilla.

Jalonuoman tavoitelluin saalis on kirjolohi, mutta saaliiksi tulee myös haukia ja ahvenia. Kirjolohia istutetaan useita kertoja kesällä ja talvella. Uomassa vaihtuu vesi rauhalliseen tahtiin ja olosuhteet tuntuvat olevan kalastolle suotuisat. Tuoreiden istukkaiden lisäksi uomassa piilottelee jo vuosia sitten istutettuja lohikaloja.

Jalonuoma on lähikalastuskohde, jota talkoilla hoitaa Suomussalmen perhokalastajat ry. Talkoilla hoidetun kohteen edellytys on, että kalastajat noudattavat siisteyttä sekä saaliskiintiötä. Roskat ja kalanperkeet tulee viedä jäteastioihin, jotka ovat teatterin takapihalla. Jalonuomassa saaliskiintiö on yksi kirjolohi.

 

Luvat

KALASTUSLUPIEN MYYNTI:           
Kalastusluvat Kylpylähotelli Kiannon Kuohujen vastaanotosta tai Teboil Turjanhovista.

KALASTUSLUPIEN HINNAT:

aikuiset 12€/vrk ja alle 18v nuoret 6€/vrk   Lapset saavat kalastaa maksutta huoltajansa luvalla samaan kiintiöön.

 

KALASTONHOITOMAKSU:

18 – 69 vuotiaiden tulee maksaa myös valtion kalastonhoitomaksu. Poikkeuksena ovat kalastajat, jotka ehtivät täyttää vähintään 65 vuotta 31.12.2023 mennessä. (www.eraluvat.fi)

Säännöt

PYYNTIVÄLINEET:
kalastus on sallittua uistimella, perholla ja ongella/pilkillä. Keinotekoiset syötit kielletty. Vavan jättäminen yksin pyyntiin on kielletty.

SAALISKIINTIÖ:
2 kirjolohta/lupa

PERKUUJÄTTEET JA ROSKAT:
Roskaaminen on kielletty. Vie jätteet mukanasi tai huolehdi ne niille osoitettuun astiaan.

Suomussalmen perhokalastajat Ry

 

Päivitetty 2024

Vipuvoimaa EU:lta Euroopan Unioni