Nivan kosket / Kaarneenkoski

Seurueiden vuokrakoski

Kesä

Joki

Perho

Taimen

Kuhmon pohjoisosasta Änätistä, Lentiirasta ja Iivantiirasta tulevan laajan järvireitin vedet laskevat Nivankylän koskien kautta Lentuaan. Sokkeloiset järvet ja niiden väliset kosket sijaitsevat viehättävästi keskellä vehmasta maalaismaisemaa. Nivan koskista on muodostettu kaksi erilaista koskikalastuskohdetta. Kaarneenkoski on seurueille räätälöity kokonaisena vuokrattava erikoiskohde. Vuonteenkoski ja Nivan virrat muodostavat normaalin lupa-alueen, jossa kalastetaan perholla ja uistimilla.

Nivan kylä löytyy ajamalla Kuhmosta pohjoiseen kohti Moisiovaaraan menevää Kekkostietä noin 30 kilometriä. Tieltä on opastus Nivan kylälle, jossa keskeisessä Nivantien ja Kaarneentien risteyksessä on saalisraportointi sekä infotaulu.

Kaarneenkoski

Kaarneentie päättyy Kaarneenkosken rannalla olevien talojen tuntumaan. Kosken puolivälissä on silta ja vastarannalla on metsän keskellä  laavu ja wc. Kosken yläosassa on nivaa, joka kaartuu mietovirtaiseksi leveäksi suvannoksi. Suvanto puristuu vanhojen uittoarkkujen kohdalla kosken niskaksi. Itse koski on jyrkkä ja kiivasvirtainen. Se on kuitenkin täynnä syvänteitä sekä sivuvirtoja joissa taimenet viihtyvät.

Kalasto ja hoito

Nivan kosket ovat  järvitaimenten ruokailukoskia. Lyhyet kosket ovat suurten järvien Iivantiiran ja Lentuan välissä. Kosket ovat tunnettuja hyvistä taimensaaliista. Luonnonkalastoa vahvistavat rajoitettu kalastus, rauhoitusajat ja luonnonkutu. Lisäksi koskien saalista varmistaa se, että osakaskunta istuttaa Nivan koskiin säännöllisesti ja runsaasti kookkaita taimenia. Lisäksi paikallisilta kalanviljelijöiltä saadaan istutuksiin taimenen pienpoikasia.

Pidäthän koskien rannat ja nuotiopaikat siistinä ja viet pois sen minkä olet mukanasi tuonutkin.

Luvat

Koko koski vuokrataan yhdeksi vuorokaudeksi kerrallaan. Vuorokaudet alkavat keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 12.

Luvan voit ostaa alla Lentiira Holiday Villagen verkkokaupasta. Linkki Lentiira Holiday Villagen sivuille:  https://lentiira.bookingonline.fi/stable/tuote.jsp?portaali_id=247&teema_id=2770&id=38874&tuote_myyja_yritys=12339&kieli=FIN

Säännöt

Kaarneenkoski on perhokalastuskohde.

Lisätietoja kohteesta Lentiira Holiday Villagen verkkosivuilta:  https://lentiira.bookingonline.fi/stable/tuote.jsp?portaali_id=247&teema_id=2770&id=38874&tuote_myyja_yritys=12339&kieli=FIN

Vipuvoimaa EU:lta Euroopan Unioni