Paltaselkä

Kesä

Talvi

Järvi

Onki

Pilkki

Viehe

Ahven

Hauki

Kuha

PALTASELKÄ

Oulujärven kalastosta voi  luonnehtia seuraavasti;  lännessä on lohikaloja ja idässä runsaasti haukia sekä kuhia.  Kuha on Paltaselällä nykyisin niin yleinen, että se on muikkua merkittävämpi ammattikalastuksen kohde.

 

KUHA
Kuhaa kannatta uistella illalla tai yöllä syvänteiden reunapenkkojen tuntumasta. Kuha on paikallinen kala, joka pysyy lähes koko ikänsä samoilla alueilla. Uistelijat ovat saaneet kuhia esimerkiksi Toukan ja Koutaniemen Siniluodon pohjoispenkalta, Mutoudenniemen edustalta, Mieslahden syvänteestä ja varsinkin Kiehimänjoen edustan syvänteen tuntumasta. Hyviä ottipaikkoja ovat myös Kajaaninjoki ja Kiehimänjoki.

 

HAUKIHaukia on runsaasti lähes joka puolella selkää. Mutta uistelijat saavat tavallista häävimpiä saaliita Hevossaaren ja Karhusaaren välisestä saaristosta sekä Honkisen pohjoispuoliselta laajalta Mäyräkarin ja Tiirikarin matalikolta ja muilta vastaavilta kareilta ympäri järveä. Kuhapaikkoina tunnetut Mieslahden syvänne, Jormuanlahden  suu ja Koutaniemen pohjoispenkka antavat myös haukia. Kajaaninjoen alajuoksu ja Paltajärvi tunnetaan kalaisina haukivesinä.

 

TAIMEN
Taimen ei ole yhtä yleinen saalis kuin Ärjän- ja Niskanselällä mutta Paltaselälle laskevien joet kiinnostavat lohikaloja. Virtaisa Toukansalmi on taimenien kulkureitillä.

 

AHVEN
Paltaselän lahdet ja lahtien suut, kuten Jormuanlahti, antavat kymmenien kilojen pilkkisaaliita. Suosittuja  pilkkipaikkoja ovat Mieslahden sataman edusta ja Mieslahden suu, Maahonkisen länsipuoli, Melalahti ja Sokajärvi.

Laajat hiekkapohjat muodostavat pilkkikalastajalle autiomaan, mutta heti kun tasainen hiekkapohja rikkoontuu löytyy ottipaikkoja. Tällainen on esimerkiksi Hevossaaren ympäristö.

Luvat

Katso Oulujärven lupatiedot!

Vipuvoimaa EU:lta Euroopan Unioni