Hauenuistelun Euroopanmestaruuskilpailut

Hauenuistelun Euroopanmestaruuskilpailut

Hauenuistelun EM-kilpailuissa Oulujärvellä saadaan vuosittain suurempi kalansaalis kuin missään muussa uistelukilpailussa Suomessa. Paras yhteissaalis kahden päivän uistelukilpailusta on ollut lähes 6000 kiloa haukea. Suurin yhden venekunnan puntarille tuoma päiväsaalis on 157 kg. Se on hulppea tulos seitsemän tunnin uistelussa.

Kilpailun suurimmat hauet ovat painaneet pitkästi yli kymmenen kiloa.

Tällaiset tulokset ovat mahdollisia, koska Oulujärvessä on todella paljon haukia.

Parhaissa kutulahdissa saattaa kilpailun aikana pyöriä kymmeniä veneitä vapoineen ja levittäjineen. Hauki-EM tittelin nappaa se venekunta, joka tuo rantaan suurimman kahden päivän yhteistuloksen. Kilpailu on järjestetty vuosittain vuodesta 2001 alkaen. Kilpailevia venekuntia on keskimäärin sata, parhaimmillaan kilpailijoita on ollut 120 venekuntaa. Järjestäjät myyvät kilpailujen saaliskalat jatkojalostukseen ja tulot käytetään taimen ja järvilohi istutuksiin.

Hauenuistelun EM –kilpailujen kilpailukeskus on Oulujärven keskellä Manamansalon saaren Martinlahdessa. Kilpailualueena ovat Niskanselkä ja Ärjänselkä. Kilpailun järjestäjänä toimii Oulunseudun Vetouistelijat ry.

Vipuvoimaa EU:lta Euroopan Unioni