Sinttivintturin ottialue-ohjeet Pieni- ja Iso-Kiimasen uistelijoille

Sinttivintturin ottialue-ohjeet Pieni- ja Iso-Kiimasen uistelijoille

Kiimasen neljästä isosta kaksi. Kaikki reilusti + merkkisiä

 

Kartoissa merkatut alueet on hyviä kalapaikkoja niin että punainen väri tarkoittaa haukipainoitteista saalista ja vihreä kuhapainoitteista saalista!

 

Kiimaset järvet sijaisee Sotkamon itäpuolella ylävesillä. Nämä järvet on lähimpänä miun sydäntä. Kalamääriltään nämä järvet on taatusti Suomen parhaimpia ja kalojen keski kokokin on ilahduttavan isoa. Suurin todistettavasti saatu verkkohauki on 16,6kg ja kuhakin melkein kahdeksan kiloa. Näillä järvillä mie aloitin rymyämisen vuonna 2000 enkä ole vieläkään kyllästynyt järviin kertokoon se jotain maisemista ja kalamääristä. Järville pääsee vesille kahdelta betoniselta veneluiskalta jotka sijaitsee ääripäissä järviä eli länsi päässä pientä kiimasta sijaitsee Kaitainsalmi ja tämän salmen yli menee maantiesilta jonka alapuolella on vasta valmistunut veneluiska hyvällä laiturilla. Toinen luiska onkin Ison-Kiimasen itäpäässä lähellä Kallioisen voimalaitosta. Opasteet Kuhmo-Sotkamo tieltä vie kyllä perille.

Näillä järvillä saa kalaa oikeastaan millä tavalla vaan. Kalaa löytyy niin matalasta kuin syvästä eli vaikea ruveta mitään erikoista kertomaan menee vaan ja nakkaa uistimen pyyntii. Jos jottain kuitenkin kertoisin niin pienellä Kiimasella kala on kesäisin pienempää kuin isolla mutta keväällä isot hauet kulkeutuu kuitenkin Salonsaaren kulmilta kuninkaanlahteen kudulle. Siihen hetkeen kannattaa panostaa…;)

 

Kuhien perässä uistelijoiden kannattaa kesäaikaan panostaa Ison-Kiimasen Saijansaaren ympäristön syvien penkkojen koluamiseen ja uistimen kooksi suosiolla 13-18 senttisiä ja väriksi muikun sävyiset niin kuhan kokokin pysyy +1,5 kilon paremmalla puolen. Aikainen kevät taasen vaatii enemmän fluorin vihreää/keltaista sävyä rantapenkkoille.

Sami Tervo, Sotkamo

Vipuvoimaa EU:lta Euroopan Unioni