Ukkohalla on meidän suosikki

Kalalla Kainuussa

Ukkohalla on meidän suosikki

Kalaa siellä on. Istutettuja lohia sekä muutakin kalaa. Hoitavat istutukset hyvin ja vähän siellä on kalastajia. Muutamina vuosina meidän kalapäiväkirjassa on merkintä lähes kymmenestä kalastusreissusta Ukkohallaan sekä hyvistä saaliista.

Viime elokuussa  käytiin Ukkohallassa, Kirsti sai 3 kg kirjolohen. Oli hyvä tuuri, sillä olin toisella puolen järveä, eikä Kirstillä ollut haavia, vaan hän veti sen siimalla rantaan ja sai sen käsin kiinni.

Silloin saatiin vielä 16 kappaletta isoja ahvenia, joista oli 6 kpl kiloisia ja loput 600–700 grammaa. Isot ahvenet tuli yllättäen. Oli elokuun helle, silloin emäntä nosti huudon, kun sai ensimmäisen ahvenen ja huusi minulle, että tule tänne.

Isosta pilkki siiasta kerron vähän, se tuli sattumankalana, oli marraskuu ja ilta alkoi hämärtää, oltiin pohjoisen puolella rantaa. Minä sanoin Kirsille mittaavani vähän syvyyttä tuolla toisella puolen järveä. Emme olleet aikaisemmin sieltä onkineet. Kun pääsin toiselle puolelle rantaa vettä oli noin 2 metriä. Laitoin pilkin pyytämään siihen otti kala kiinni, mutta se ei pysynyt, vaan pääsi irti. Laskin pilkin uudestaan pyyntiin, samassa otti kiinni, luulin ensin, että tulee kirjolohi vaan jään päällä se muuttui siiaksi. Ennen ei ole saatu siikaa, mutta tämä painoi 1,6 kiloa.

Kirsti ja Tauno Väisänen, Kuhmo

Vipuvoimaa EU:lta Euroopan Unioni