Suomussalmen kalatalousalueen osakaskunnat

Suomussalmen kalatalousalueen osakaskunnat

ALAJÄRVI – OILOLA KALAVEDEN OSAKASKUNTA
Osakaskunnalla on vesiä Kiannalla, Kovajärvellä, Alajärvellä sekä Ämmänsaaren eteläpuolella Emäjoen yläosan lahdissa. Pieniä vesialueita on mm. Pieni Pesiöjärvessä ja sen pohjoispuolisissa järvissä sekä Vääkiössä mm. Junnojärvessä. Osakaskunta myy alueilleen viehe- ja pyydysyksikkölupia.

Alajärvellä on koskia Kovajoessa, Kuomajoessa ja Alajokeen myydään koskilupia. Alajokeen nousee Kiannasta ajoittain siikoja sekä taimenia ja joessa on harjuksia.

Kalastuslupia: Teboil Suomussalmi Arttu Väisänen (Pirttijärvi), Mauno Moilanen (Alalehto), Aapeli Kemppainen (Kovajärvi)

Lisätietoja: Puheenjohtaja Timo Polo 040-5050837 poloti54@gmail.com

 

ALANTEEN KALAVEDEN OSAKASKUNTA
Osakaskunnan yhtenäinen lupa-alue sijaitsee Vuokkijärven alapuolella Alanteenjärvessä ja Parvajärvessä. Kalastuskunta myy alueilleen viehe- ja pyydysyksikkölupia.

Kalastusluvat: Kari Matero (Hamina), Markku Koivumäki (Lapintie) ja Tuomo Heikkinen (Heikkilä)

Lisätietoja: Puheenjohtaja Juha Heikkinen 0400-185 762.

 

HOSSAN KALAVEDEN OSAKASKUNTA
Osakaskunnan vesiä ovat mm. Hossanlahti, Poikkeusjärvi ja osa Öllöriä. Vain Hossanlahdelle myydään matkailuyrityksistä kalastuslupia.

Lisätietoja: Puheenjohtaja Markus Oikarinen 040-7414 796

Sihteeri Jyrki Oikarinen 0440-365 368, jyrki.oikarinen@montanlohi.fi

 

KANERVAN KALAVEDEN OSAKASKUNTA
Osakaskunnalla on yhtenäinen vesialue Kiantajärvessä ja pienempiä alueita mm. Kuomajärvessä. Osakaskunta myy alueilleen viehe- ja pyydysyksikkölupia.
Kalastusluvat: mm. Teboil Suomussalmi, Kaarlo Suoniemi Pussitie 2 Suomussalmi kk.  Raimo Moilanen Jysmäntie Suomussalmi kk.

Lisätietoja: Puheenjohtaja Risto Manner 0400-283 175

 

KORVUA-PIISPAJÄRVEN KALAVEDEN OSAKASKUNTA
Suurimmat vesialueet ovat Piispajävessä ja sen ympärillä sekä Korvuanjärvessä, Iso-Konttaisessa, Pyhäjärvessä, Haukijärvessä ja Perankajärvessä. Osakaskunta myy aluelleen viehe- ja pyydysyksikkölupia.

Koskikalastusalueita on Mustajoella, Korvuanjoella, Perakajoella, ja pieni alue Piispajoella.

Kalastusluvat: Pyhäkylän kauppa, Piispajärven kauppa

Lisätietoja Puheenjohtaja Pertti Kaikkonen 08-739402.

 

NÄLJÄNGÄN KALAVEDEN OSAKASKUNTA
Lisätietoja: Puheenjohtaja Jouni Kinnunen 0400-310069

Sihteeri Tomi Holappa 050-4411421, tomiholappa@outlook.com.

 

PESIÖN KALAVEDEN OSAKASKUNTA
Vesialueet ovat Pesiönjärvessä ja siitä etelään Vaatojärvessä, Hoikkajärvessä sekä Iso-Lahnasen ja Laajanjärven ympäristössä. Osakaskunta myy alueilleen viehe- ja pyydysyksikkölupia. Varisjoen yläosaan myydään koskikalastuslupia.

Kalastusluvat: Arvo Korhonen (Lehtiaho), Mauno Juntunen (Järvelä), Matti Laukkanen (Kivikko), Arto Manninen (Korpikylä)

Lisätietoja: Puheenjohtaja Jarkko Juntunen 040-753210.

SAARIJÄRVEN KALAVEDEN OSAKASKUNTA
Osakaskunta myy lähes koko Saarijärven kattavia viehe- ja pyydysyksikkölupia. Saarijärven länsipuolella on useita kalastuskunnan lampia, jotka ovat vain osakkaiden käytössä. Hossanjoen vedet kuuluvat Reinikankosken yhteislupa-alueeseen.

Kalastuslupia: Jouko Kela

Lisätietoja: Puheenjohtaja Jouko Kela  040-503 8713, jouko.kela@luukku.com

Sihteeri Tapani Seppänen 0400-192 612, tapani.seppanen@luukku.com

 

SELKOKYLÄN KALAVEDEN OSAKASKUNTA
Osakaskunnan vedet ovat Kellojärvessä ja sen ympärillä olevissa pienemmissä järvissä ja lammissa sekä Iso-Kukkurin ja Joukojärven eteläreunoilla.

Kalastuslupia: Pentti Juntunen (Taipale)

Lisätietoja: Puheenjohtaja Veli Kinnunen 0500-296446.

 

VUOKIN KALAVEDEN OSAKASKUNTA
Osakaskunnalla on laajat vesialueet Vuokkijärvessä, mutta kalastajan tulee huomioida säännöstellyn järven entisillä rannoilla olevat useat yksityisvesialueet. Myös Yli-Vuokissa mm. Salmijärvessä, Palojärvessä, Aittojärvessä, Viiankijärvessä, Murhijärvessä ja Hietajärvessä on osakaskunnan vesiä. Vuokkijärven eteläpuolella Jumaliskylällä ja Keskisellä sekä pohjoisessa Purasjärvellä sijaitsee osakaskunnan vesiä.

Osakaskunta myy alueilleen viehe- ja pyydysyksikkölupia.
Vuokkijärveen laskee useita jokia, joilla oleville vesilleen osakaskunta myy koskikalastuslupia. Kookkaimmat koskialueet ovat Yli-Vuokin alimmat kosket Kiuaskoski, Haapokoski ja Haaponiva. Pienempiä jokia ovat mm. Keskisenjoki ja Jumalisjoki.
Kalastusluvat:  www.vuokinosakaskunta.net

Lisätietoja: Puheenjohtaja Ville Hauhia 050-5386229.

 

YLÄ-KIANNAN KALAVEDEN OSAKASKUNTA
Osakaskunnalla on laajat vesialueet Kiantajärven pohjoisosassa Kolikkasalmesta ylöspäin. Pienempiä vesialueita löytyy Kuurtojärveltä, Jaappaasta, Paukuttajasta, Tormuanjärveltä sekä Hossanjoen keskijuoksulta. Osakaskunta myy alueilleen viehe- ja pyydysyksikkölupia.

Kiantaan laskevista koskikalastuskohteista merkittävin on Hossajoen/Kellojoen 20 km pitkä alue, jonne myydään erillinen koskikalastuslupa.  Muihin jokivesiin kuuluu alueita mm. Karttimojoella, Piispajoen alaosalla, Mustajoella, Saarijoella ja Myllyjoella.

Kalastusluvat: TB-Turjanhovi (Ämmänsaari), Jouni Heikkinen, Kyösti Hulttu, Kauko Juntunen, Tauno Seppänen, Sulevi Moilanen.

Lisätietoja: Puheenjohtaja Jouni Heikkinen 050-3764560, heikkinen.jouni@pp.inet.fi

VALTION VESIALUEET
Metsähallituksella on Suomussalmella laajoja kalavesiä isoilla järvillä ja paljon pieniä järviä ja lampia jotka ovat valtion metsien keskellä. Kalastuksen selkeyttämiseksi muutamien vesialueiden kalastusoikeuksia on vuokrattu tai vaihdettu kalastuskuntien kanssa. Valtion vesien sijaintiin voi tutustua Retkikartta.fi palvelun avulla.

Suosittuja urheilukalastuskohteita ovat Hossa, Yli-Vuokki ja Seitenahveninen. Muita koskikalastuskohteita löytyy mm. Piispajoelta, Mustajoelta, Perankajoelta ja Korvua-Näljänkäjoen yhteilupa-alueelta  sekä useilta pienemmiltä joilta.

Lisätietoja ja kalastusluvat: Metsähallitus /www.eraluvat.fi

Vipuvoimaa EU:lta Euroopan Unioni