Nuottikoski

Reittikoski, jossa luonnonkalaston lisäksi kirjolohia

Kesä

Joki

Perho

Viehe

Harjus

Kirjolohi

Taimen

Luvanjoen vesistö laskee idästä Emäjokeen aivan Hyrynsalmen taajaman kohdalta. Yli 50 kilometriä pitkä reitti alkaa Venäjän rajan tuntumasta ja kulkee muun muassa Mikitänjärven, Luvanjärven, Nuottijärven ja Salmijärven sekä useiden jokien ja koskien kautta. Tunnetuin koski on jyrkkä ja kaunis Luvankoski. Toinen samankaltainen koski on alajuoksun Nuottikoski. Alajuoksulla Nuottikoskella on Salmen osakaskunnan vesiä, puolivälissä on Kynäkoskien ekokalastusalue ja Luvankoskesta ylöspäin ovat Moisio-Luvan osakaskunnan lupa-alueet.

 

NUOTTIKOSKI

Nuottijärven alapuolella on noin kilometrin mittainen, kolmen peräkkäisen kosken muodostama Nuottikosken koskikalastusalue. Valtatie 5:ltä käännytään Hyrynsalmi – Kuhmo tielle (tie-904) ja 2,5 km jälkeen käännytään Hakokylän tielle, jolta on opasteet Nuottikoskelle. Opasteet ohjaavat Pikkaraisen kylän pihojen läpi kosken alaosaan.

Nuottikosken alaosassa kalastajien pysäköintipaikan lähialue on rauhallisesti virtaavaa suvantoa tai nivaa ja hyvin potentiaalista kirjolohivettä. Alanivan yli on silta, joten koski on kätevästi kalastettavissa molemmilta rannoilta. Alajuoksun alue sopii uistin kalastukseen ja se on kosken suosituinta sekä saalisvarminta kirjolohi vettä. Suvannon yläpuolella kuohuavat jyrkkien kalliorantojen välissä Siltakoski ja sen yläpuolella varsinainen Nuottikoski. Louhikkoisissa koskissa on lukuisia kiventaustoja, joissa taimenet ja harjukset viihtyvät, sekä muutamia rauhallisempia poukamia, jotka ovat kirjolohien mieleen. Kosken yläpuolella joki on pyörteistä virtaa ja yläosassa on nivamainen lyhyt Vääräkoski. Yläosalla on kesämökkejä ja rantasaunoja joiden asukkaat kalastajan tulee huomioida siellä liikkuessaan. Kalastajille on nuotiopaikat sillan korvassa ja ”Kekkosen vonkapaikalla”,  joka on Siltakosken niskalla.

Kalasto ja hoito

Nuottikosken tyypillistä saalista ovat noin kilon painoiset kirjolohet. Osakaskunta istuttaa läpi kesän runsaasti kirjolohia koskeen, joten lohisaaliiseen on aina hyvät mahdollisuudet. Koskesta saadaan myös mukavasti harjuksia. Kosken houkuttelevinta saalista ovat satunnaisesti saaliiksi tulevat todella kookkaat Luvan reitin järvitaimenet. Kosken ennätystaimenet ovat reilusti yli viiden kilon painoisia.

 

Nuotti- ja Siltakoski

  • Pituus: 700 m
  • Putous: 2,5 m
  • Keskivirtaama: 9,5 m³/s
  • Palvelut: nuotiopaikka

Vääräkoski

  • Pituus: 100 m
  • Putous: 0,8 m
  • Keskivirtaama: 9,5 m³/s

Luvat

10 €/vrk, 20 €/viikko, 60 €/kausi. Perhelupa 20 €/vrk. Alle 10 vuotiaat ei tarvitsen kalastuslupaa. Lupa kattaa myös osakaskunnan järvialueiden viehekalastuksen.

LUPIEN MYYNTI:

Osta 1 vuorokauden kalastuslupa!

Soittamalla 0600 9 4573 (12,18€+pvm.)

Tekstiviestillä lähettämällä  LUPA K1123 numeroon 173175 (12€+sms 0,16)

Verkko ostoksena (12 €)  https://kauttolupa.fi/salmen    Maksun jälkeen saat luvan tekstiviestinä puhelimeesi

Muut kalastusluvat!

Lupakoppi on Pikkarainen talon kohdalla koskelle vievän kylätien varrella. Lupakoppi toimii manuaalisesti tasarahalla.

Viikko-, kausi- ja perheluvat K-rauta Kemppainen (Hyrynsalmi) tai Kalevi Karppinen.

Säännöt

  • Saaliskiintiö 3 lohikalaa/vrk. Sallittu vain viehekalastus.

Kalastukseen on tulossa tehovalvontaa.

Kausi

Toukokuun viimeinen perjantai klo 18;00 – 15.9.2022  Taimen on rauhoitettu 1.9.-30.11. Lisätietoja: Salmen kalaveden osakaskunta, Jarno Karppinen puh. 044 0192 419 tai Lari Kemppainen 044 526 2824.

 

 

PÄIVITETTY   4-2022

Kolme koskea kerralla

Nuottikoski

Lue tarina!

Jo muutamana vuonna olemme kalaporukalla korkanneet kesäkalastuskauden Hyrynsalmella. Toukokuun lopuilla kolme omanlaistaan koskikohdetta aloittaa kalastuskauden vuoronperään. Yhden viikonlopun aikana huuhtelemme talvenpölyt siimoista Luvankoskella, Lietejoella ja Nuottikoskella. Nuottikoski – kuohuva kirjolohikohde…

Vipuvoimaa EU:lta Euroopan Unioni