Iso-Ruuhijärvi

Kesä

Talvi

Järvi

Perho

Pilkki

Viehe

Kirjolohi

Iso-Ruuhijärvi on suosittu kaupungin lähellä sijaitseva kalavesi, jonka lohikaloja pyydetään kesällä veneestä ja talvella pilkkien. Hoidettu 45 hehtaarin virkistyskalastuskohde sijaitsee vain 14 kilometrin päässä Kajaanista, mutta järvellä on hyvin erämainen tunnelma. Iso-Ruuhijärven Kalamiestuvalle on opasteet Kajaani – Joensuu tieltä (valtatie-6).

Iso-Ruuhijärvi on vaihtelevan syvyinen ja -muotoinen metsäjärvi. Avovesiaikaan kalastus on kätevintä veneellä. Saaliin takia ei tarvitse soutaa pitkälle, sillä eniten kirjolohia nostetaan niin kesällä kuin talvellakin järven länsipäästä. Toisaalta peräosan lahdilla on rauhallista ja sieltä kokeileva löytää omat ottipaikat. Rantapolut kiertävät järveä ja hyviä rannalta kalastuspaikkoja ovat lukuisat niemet. Talvikalastus päästään aloittamaan yleensä viimeistään joulukuussa, jolloin jää on tarpeeksi paksu innokkaiden pilkkijöiden vastaanottamiseksi. Parasta pilkkiaikaa Iso-Ruuhijärvelläkin on kevättalven aurinkoiset päivät

Iso-Ruuhijärvi on Kainuun suosituimpia matkailukalastuskohteita, jossa palvellaan perheiden ja yksittäisten kalastajien lisäksi myös kalastajaryhmiä. Yritykset ja yhteisöt voivat vuokrata Ruuhijärven Kalamiestuvan esimerkiksi juhlia, kokouksia ja tiimipalavereita varten. Keskuksena toimii kalastajien tarpeiden mukaan rakennettu Kalamiestupa, sauna, kalankäsittelytilat, sähköistetty asuntovaunualue sekä kota ja venelaiturit. Tuvassa on tilaa noin seitsämänkymmenen henkilön tapaamisiin. Lisäksi järveä kiertävän polun varrella on taukopaikkoja. Iso-Ruuhijärvi on myös suosittu kalakilpailukohde niin lohipilkinnässä kuin soutu-uistelussakin.

 

Kalasto ja hoito

Yleisin saaliskala on kirjolohi. Pyyntikokoisia kirjolohia istutetaan järveen ympäri vuoden ja suurimpia saaliita saadaan matkailu- ja kalastussesonkien aikaan. Satunnaisesti saaliina on myös kuhia ja siikoja. Ahvenia saadaan varsinkin pilkkimällä ja kookkaista hauista esimerkkinä on 6,3 kilon painoinen vonkale, joka ongittiin perholla.

Luvat

16,20€/vrk (kolme kalaa) tai 10,80€/4 tuntia (kaksi kalaa). Perhelupa 27 €/vrk, sarjalupa 64,80 €/5 kpl lupia.  Veneet ovat kalastusluvan lunastaneiden käytössä veloituksetta.

LUPIEN MYYNTI:

Vesiliikuntakeskus Kaukavesi

Kajaani Info (aukioloaikana)

Mobilepay (toimii kaikkien pankkien korteilla)

 

Säännöt

Päivitetty 2024

Kausi

Koko vuosi (jäätilanne huomioiden).

LISÄTIETOJA:  Iso-Ruuhijärvi -esite

Kajaanissa: Kajaani Info (08) 6155 555
Ruuhijärven toiminta ja valvonta Timo Meriläinen
Puh. 044 7100 880. Osoite: Ruuhijärventie 661, Kajaani

 

PÄIVITETTY  2024

Matti Kuljun pilkkivinkit ja kännykkäpaikannus Iso-Ruuhijärvelle

Iso-Ruuhijärvi

Lue tarina!
Kalalla Kainuussa

Testiryhmän raportti Iso-Ruuhijärveltä

Iso-Ruuhijärvi

Lue tarina!
Kalalla Kainuussa

Ennakkohehkutus kalaisesta järvestä latasi aikamoisia odotuksia saaliista. Kirjolohen maku suussa suuntasimme noin klo 18 Ruuhijärvelle. Vastaanotto paikanpäällä oli rento ja asiantunteva. Kaksi valvojaa opasti ja neuvoi meitä miellyttävästi. Vuokrasimme 2…

Vipuvoimaa EU:lta Euroopan Unioni